ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠ Αξιώσεις

682
https://xryses-plirofories.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2391/HHH1 001-1445934141.jpg
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 69, Αμπελόκηποι 115 23, Αττική
Τηλέφωνο: 2106777797
Φαξ: -
Κινητό: 6944314712
  • Στοιχεία επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Γκαλερί

ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

 

Βιογραφικό σημείωμα

Του Ιατρού Δρ. Εμμανουήλ Γ. Χατζημανώλη
Ωτορινολαρυγγολόγου - Χειρουργού Κεφαλής και Τραχήλου

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και τελείωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές στο Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων. Συνέχισα τις Πανεπιστημιακές μου σπουδές στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα τον Ιούνιο του 1973. Αφού υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία και την υποχρέωση υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Κορφών Ηρακλείου Κρήτης, ξεκίνησα την ειδικότητά μου στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στην χειρουργική κλινική υπό τον Γ. Αυλάμη για περισσότερο από ένα χρόνο. Εκεί είχα την τύχη να διδαχθώ από ένα διακεκριμένο χειρουργό της εποχής εκείνης τις αρχές της γενικής χειρουργικής και την αντιμετώπιση και ρύθμιση του βαριά χειρουργημένου ασθενούς, εμπειρία που με συνόδευσε και με βοήθησε καταλυτικά στην υπόλοιπη χειρουργική μου πορεία.

Τον Οκτώβριο του 1976 διορίσθηκα στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ν.Ε.Ε.Σ υπό την διεύθυνση του Καθ. Π. Νασούφη και εν συνεχεία του Καθ. Γ. Δοκιανάκη όπου ειδικεύθηκα στη Ωτορινολαρυγγολογία και Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου. Στην κλινική αυτή υπηρέτησα μέχρι το 1999 (23 έτη) και πέρασα από όλες τις βαθμίδες της ιεραχίας μέχρι του βαθμού του αναπληρωτού διευθυντού. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην κλινική αυτή είχα την εξαιρετική τύχη να έχω σαν δάσκαλο και καθοδηγητή μου τον διακεκριμένο χειρουργό κεφαλής και τραχήλου Καθ. Κ. Γ. Δοκιανάκη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω πλουσιότατη εμπειρία πάνω σε όλους τους τομείς της υποδειγματικής λειτουργίας της κλινικής αυτής. Όλο το διάστημα αυτό παρακολουθούσαμε στενά όλες τις εξελίξεις της ειδικότητάς μας συμμετέχοντας σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλα πρωτοπόρα κέντρα του εξωτερικού, εφαρμόζοντας εν συνεχεία με μεγάλη επιτυχία και συνέπεια τις νέες τεχνικές. Με τον τρόπο αυτό έχω την πεποίθηση ότι συμβάλαμε αποφασιστικά στη μείωση του αριθμού των ασθενών που κατέφευγαν στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα αυτό αφορούσε την χειρουργική της βάσεως του κρανίου και των όγκων της γεφυροπαρεγκεφαλιδικής γωνίας (ακουστικό νευρίνωμα, ρινοϊνωμα, όγκοι του γναθοφαρυγγικού διαστήματος κ.λ.π.).

Επίσης η κλινική μας υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή κοχλιακών εμφυτευμάτων που αποτελούν την τελευταία λέξη αλλά και την κορωνίδα των ωτοχειρουργικών επεμβάσεων.

Το καλοκαίρι του 1999 εξελέγην στην θέση του διευθυντού της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Η κλινική αυτή δίνει πλήρη ειδικότητα σε πέντε ειδικευόμενους Ιατρούς.

Δύο χρόνια (2001) μετά μετακινήθηκα στην νεοϊδρυθείσα τότε Ωτορινολαρυγγολογική κλινική χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» όπου παρέμεινα για περισσότερο από έξι χρόνια. Η πλούσια και υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή της κλινικής αυτής μου έδωσε την δυνατότητα πέραν των συμβατικών χειρουργικών τεχνικών να εφαρμόσω νέες χειρουργικές τεχνικές. Η χρήση των ακτίνων Laser(CO2, Nd-Yag) στην ρινική κοιλότητα, στο στοματοφάρυγγα αλλά ιδιαίτερα στον λάρυγγα μας δίνει την δυνατότητα αφαίρεσης ακόμη και εκτεταμένων επεξεργασιών, ώστε να είναι εφικτή η αποτροπή μεγάλου αριθμού ακρωτηριαστικών επεμβάσεων (λαρυγγεκτομών κ.λ.π.). Επίσης, εφάρμοσα την ενδοσκοπική χειρουργική των παραρρινίων με την βοήθεια συστήματος πλοήγησης (navigation system). Η ως άνω τεχνική δίνει την δυνατότητα αντιμετώπισης εκτεταμένων φλεγμονωδών αλλά και νεοπλασματικών επεξεργασιών των παραρρινίων χωρίς την ανάγκη εξωτερικής προσπέλασης που είναι ιδιαίτερα τραυματική καταλείπουσα εκτεταμένες και δύσμορφες ουλές.

Από τον Ιούλιο του 2007 διευθύνω την κλινική Κεφαλής και Τραχήλου του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ». Έχω την τύχη η κλινική να στελεχώνεται από εξαιρετικούς συναδέλφους και να πλαισιώνεται από υψηλής εξειδίκευσης συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων (πλαστικό Χειρουργό και Γναθοχειρουργό).

 

 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΩΡΛ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

ΤΗΛ. : 2106777797, 6944314712

 

ΣΟΥ-ΑΝ221015
221015-221016

 

 

Publish modules to the "offcanvs" position.