ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ - ΝΙΩΤΙΚΟ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ – ΓΡΑΒΙΕΡΑ – ΞΙΝΟ – ΜΥΖΗΘΡΑ – ΣΚΟΤΥΡΙ Αξιώσεις

1761
https://xryses-plirofories.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/6774_img (1)-1413493052.jpg
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ - ΝΙΩΤΙΚΟ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ – ΓΡΑΒΙΕΡΑ – ΞΙΝΟ – ΜΥΖΗΘΡΑ – ΣΚΟΤΥΡΙ
Διεύθυνση: Διασελιά -, Ιος 84001, Κυκλάδων
Τηλέφωνο: 2286092506
Κινητό: 6975714834
Email: dzakheos@gmail.com
  • Στοιχεία επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Γκαλερί

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ

 

Το τυροκομείο της Ίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και τα προϊόντα του έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία όπου παρουσιάστηκαν στις διεθνείς εκθέσεις του SLOW FOOD «Cheese» στο Bra και “Salone del Gusto” στο Torino. Πρόκειται για εξαιρετικά τυριά που μεγάλο μέρος από το γάλα τους προέρχεται από κατσίκια και πρόβατα ελευθέρας βοσκής. Το τυροκομείο βρίσκεται στη θέση Διασέλια, πάνω από την Αγία Θεοδότη και στα μονοπάτια που κινούνται τα ζώα για τη βοσκή τους, έτσι ώστε το γάλα τους να τυροκομείται μέσα στις πρώτες 24 ώρες το πολύ, μετά το άρμεγμα. Ανάμεσα στα προϊόντα του περιλαμβάνονται μια σειρά παραδοσιακών τυριών, όπως σκοτύρι, ξυνοτύρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, και μυζήθρα.

 

Προϊόντα: τυριά

Σκοτύρι Ίου: Μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με πλούσια πικάντικη γεύση, αρωματισμένο με άγριο θρούμπι, ιδανικό για έναν αιγαιοπελαγίτικο ντάκο. Το σκοτύρι Ίου πήρε το χρυσό βραβείο στο Ελληνικό φεστιβάλ τυριού-αλλαντικών το 2008 στην Θεσσαλονίκη και πανευρωπαϊκή διάκριση στην Μαδρίτη το 2010.

 

Ξινό Ίου: Το ξινό είναι ένα αλοιφώδες άσπρο τυρί με ελαφριά υπόξινη γεύση, το οποίο παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρονιά, μετά την πανευρωπαϊκή διάκριση στην Μαδρίτη το 2010. Συντροφεύει ευχάριστα την ντομάτα και την κάπαρη στην σαλάτα και στον ντάκο. Παράγεται από κατσικίσιο γάλα ελευθέρας βοσκής και κάποιες εποχές του χρόνου περιέχει μικρή ποσότητα πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου.

 

Κεφαλοτύρι Ίου: Το νιώτικο κεφαλοτύρι είναι ένα τυρί με αμιγώς κατσικίσιο γάλα, που παράγεται από κατσίκια ελευθέρας βοσκής. Έχει ελάχιστα αλμυρή και λιπαρή αλλά πάντα ευχάριστη γεύση.

Άλλα προϊόντα: Γραβιέρα, Μυζήθρα

 

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ - ΝΙΩΤΙΚΟ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ – ΓΡΑΒΙΕΡΑ – ΞΙΝΟ – ΜΥΖΗΘΡΑ – ΣΚΟΤΥΡΙ

ΤΗΛ. :  2286092506, 6975714834

 

BIB-150914
ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ

Publish modules to the "offcanvs" position.